Guide: 13 tips til konfirmationsfesten

13 ting I bør overveje, når I planlægger konfirmationen

Er det snart tid til den dag, hvor jeres søn eller datter skal konfirmeres? Dette er en stor dag for jeres barn, da konfirmation ikke kun er for at bekræfte dåben men også for at signalere overgangen til voksenlivet. Læs med her for at få styr på alle dele af planlægningen til jeres barns konfirmationsfest.

Forfatter: Julius Vissing & Maja Tøttrup fra ArrangementGuiden

Overgangsritualet fra barn til voksen er noget som mange kulturer har til fælles. I Jødedommen har de bat mitzvah, i latinamerika fejrer pigerne quinceañera og i Danmark (med kristendommen som statsreligion), er det primært konfirmationen, der holdes.

Om man mest bare er kulturkristen eller gerne vil bekende og bekræfte sin tro, er konfirmationen stadig meget populær. Vil jeres barn ikke konfirmeres i den kristne tro, så kan I holde en non-firmation for jeres barn, som mere eller mindre er festen uden den kirkelige ceremoni.

I denne guide føres I trin for trin igennem alle de vigtigste aspekter, som vi hos ArrangementGuiden synes, er værd at fokusere på, så konfirmationsfesten bliver så festlig og hyggelig, som den kan være. Husk at det er en god idé at give jeres barn noget ansvar og involvere ham eller hende i planlægningsprocessen.

Vi har en grundig gennemgang af alt, I skal huske til den store fest.

VIDSTE DU ?
> De sidste 10 år har konfirmationsprocenten i Danmark ligget mellem 66% og 71,3% – i 2021 var den 66%.

> Konfirmationen blev afskaffet under Reformationen i 1500-tallet og i 1736 blev den genindført og gjort lovpligtig.

> I 1800-tallet var konfirmationskjolen sort og i uld, da det var mere praktisk.

Kilde 1, kilde 2

Se også vores huskeliste til konfirmation på ArrangementGuiden

1. Hvornår skal dit barn konfirmeres ?

Det første, I skal finde ud af i forbindelse med planlægning af jeres barns konfirmation, er datoen. De fleste børn bliver konfirmeret i 7. klasse, men nogle steder er det først i 8. klasse, barnet er typisk 14 år.

Konfirmationer ligger traditionelt i foråret i forbindelse med en søndagsgudstjeneste men kan også holdes på Store bededag (så længe den er der) eller Kristi Himmelfartsdag.

De sidste par år har der også været konfirmationer i efteråret (omkring august/september), da nogle har været nødsaget til at udsætte konfirmationen på grund af corona epidemien. Husk at spørge konfirmandens skole eller kirke, hvis I er i tvivl om datoen.

Konfirmanden kører, ledsaget af de arme forældre i den årle morgenstund i karet eller bil til kirken, den unge pige hvidklædt, drengen sortklædt; skaren placeres efter kønnet vis à vis nedad midtergangen.

– Emma Gad

2. Budget og Tidsplan

En konfirmation kan være en stor ting at holde hoved og hale i. Derfor anbefaler vi, at I laver en tidsplan for, hvornår I skal gøre hvad – så tiden ikke pludselig render. Så er der ro på i hele planlægningsfasen og I undgår det værste stress og jag.

Er I ude i god tid, kan I også være heldige at få tøj, sko og andre indkøb på udsalg. Sender I pre-invitationer ud i god tid, så har I også hurtigt et overblik over, hvor mange gæster, der kommer – det kan være guld værd at vide, når der skal vælges lokation.

Der er en del udgifter forbundet med konfirmationen, så det kan være en god idé at lave et budget. Budgettet skal indeholde alle udgifter, så I fra start kan beslutte, hvis der er behov for at tilpasse ønsker og krav for at I kan holde jer inden for den ønskede beløbsgrænse.

Notér løbende ind i budgettet, når der handles, så I hele tiden har et overblik og har mulighed for at tilrette, hvis noget viser sig at være enten billigere eller dyrere end beregnet.

3. Holdes konfirmationsfesten derhjemme eller et andet sted ?

Når I har fået bekræftet datoen, er det første og vigtigste I skal gøre at beslutte, hvor I vil holde festen. Dette hænger også sammen med hvad jeres budget for konfirmationen er, da både maden og leje af festlokaler kan være en større udgift.

Nogle har pladsen derhjemme eller i haven, og her kan I spare penge. Holder I festen i haven, kan det være en god ide at leje et telt, så I er beskyttet mod vind og vejr. Forårsvejret kan være utilregneligt, og når aftenen går på held, falder duggen.

Hvis I gerne vil holde festen et andet sted, kan I leje et festlokale. Her skal I være opmærksomme på, at I skal være tidligt ude, da der er rift om lokalerne. Nogle steder skal I booke festlokalerne 2-3 år i forvejen – derfor er det også ekstra vigtigt at dobbelttjekke med skole og/eller kirken, hvilken dato jeres barn skal konfirmeres, så I undgår at blive fanget i en kedelig og dyr situation.

Det er også værd at overveje hvilken form for fest, I vil holde. Er det en mere formel konfirmationsfest, eller skal der danses til langt ud på natten? Hvis I har gæster, der kommer langvejs fra, bliver der måske behov for at kunne overnatte. Tænk også på om der er gode transportmuligheder til festlokalerne.

4. Gæsteliste, Invitation og gaver til konfirmationen

4.1 Hvem skal inviteres til konfirmationen ?

I forbindelse med valg af sted skal I også tænke på, hvor mange der skal være plads til, og hvem der skal inviteres.

Måske ønsker konfirmanden og/eller I blot at holde det småt og for de nærmeste? Måske har I mange familiemedlemmer og venner, der skal med?

Det kan også være at konfirmanden vil invitere nogle af sine egne venner med til festen, hvilket flere og flere gør i dag.

Vedrørende invitationen så skal I beslutte, om I vil lave flotte invitationer, der skal sendes ud med posten, eller om I sender dem digitalt. Der er naturligvis penge at spare ved at sende dem ud digitalt, da portopriserne er høje, men det er nu også dejligt at modtage en flot personlig invitation med posten 🙂

Nogle vil gerne lave invitationerne selv, i så fald kan I prøve en nem og gratis løsning på f.eks. Canva.com. I kan også få hjælp til at lave en mere personlig og unik invitation til konfirmationen, så kan I spare både tid og energi på selv at lave den. Det kan være smart at designe bordkort, menukort, glaskort og takkekort samtidig, så I får samme udtryk på alt det grafiske materiale.

På invitationen er det smart at skrive både toastmaster og evt. gavekoordinator (se længere nede i bloggen), så folk i god tid kan kontakte dem.

4.2 Ønskeliste/ Gaver til konfirmanden

Det er vigtigt, at konfirmanden i god tid begynder at tænke over, hvilke konfirmationsgaver han/hun ønsker sig. Det er smart at kunne sende en ønskeliste sammen med invitationen eller i hvert fald i god tid, så gæsterne har rimelig tid til at finde en gave. Specielt da de unge i dag ofte ønsker sig noget fra nettet, hvor der kan være leveringstid.

Hjælp gerne konfirmanden med at sikre, at de virksomheder, der ønskes gaver fra på nettet, er ordentlige hjemmesider samt at de har en fair returpolitik.

En god idé kan være at vælge en gavekoordinator blandt gæsterne, så mange ens gaver undgås.

Hvis I inviterer gæsterne digitalt, kan I linke til konfirmandens ønskeliste på Ønskeskyen eller lign. eller medsende ønskelisten som vedhæftet fil.

På Ønskeskyen kan konfirmanden nemt oprette en ønskeliste, og gæsterne kan ‘reservere’ en gave, så de mindsker risikoen for at købe det samme som en anden gæst.

Dog kræver Ønskeskyen, at man er logget ind – og der kan være især ældre gæster, som ikke kan eller er interesseret i dette, så derfor er gavekoordinatoren en god løsning. Der er masser af opgaver for forældrene op til konfirmationsdagen, så et råd er at lægge denne opgave hos en anden person.

Det er typisk større gaver, der bliver givet til en konfirmation, men det er også kutyme at give et større pengebeløb, som gave til konfirmanden. Dette kan hjælpe konfirmanden med at starte en opsparing eller købe en større ting, som konfirmanden ønsker sig f.eks. en computer, telefon eller rejse.

Når konfirmanden åbner gaver, så anbefaler vi, at der er en person, som skriver ned, hvad der gives af hvem. Kort kan nemt blive flyttet af gæsterne og efter at have åbnet mange gaver, kan det være svært for konfirmanden at huske, hvem der gav hvad.

Også senere i livet kan det være hyggeligt at kigge tilbage på, hvad man fik i konfirmationsgave. Derfor er en lille bog eller et hæfte god til at notere disse ting i. Gavelisten kan også være en del af scrapbogen, som du kan læse mere om i afsnit 11., der handler om, hvordan man bedst husker festen.

Til toppen af siden

5. Hvem sørger for maden?

Der er utallige måder at udarbejde en menu til en konfirmationsfest på. Holder I festen hjemme eller i et lokale, hvor I selv skal sørge for maden, så skal I finde ud af, om I selv vil lave maden eller bestille catering til arrangementet.

Skal det helst være nemt, kan I få hjælp til maden ude fra. Mange vælger dette, da det kan være en stor og tidskrævende opgave at lave mad til en større gruppe mennesker. Hvis I lejer et festlokale er det værd at undersøge om stedet tilbyder forplejning, evt. i form af et pakketilbud.

At købe maden ude fra – også kaldet catering, kan både være som buffet eller fler-retters serveret menu. Hvis I har brug for et budgetvenligt alternativ, kan I vælge selv at lave maden. Generelt anbefaler vi at have en menu med tre til fem retter, (med nogle vegetariske muligheder) serveret i en buffet, som gæsterne selv kan betjene sig af. En buffet er en god måde til at spare på budgettet, da I kan spare på serveringspersonalet.

Står I selv for indkøb af vin kan der være mange penge at spare, da restauranter ofte lægger minimum 300 % på prisen.

Når I bestiller drikkevarer, så husk at få leveret masser af vin, øl og vand, så I ikke lige pludselig står med for lidt. Mange butikker tilbyder at købe de uåbnede flasker tilbage.

Hos de fleste leverandører af drikkevarer, kan du få hjælp til valg af vin mv – også i relation til din valgte menu. Man må ikke glemme at finde nogle alkoholfrie alternativer til børnene og andre, der ikke drikker alkohol.

Det må tilrådes at anbringe rigeligt med vand og selters på spisebordet, da mange ønsker det enten som fortynding af vinen eller som særlig drik. På de fleste spiseborde savnes der vand, og man må skaffe sig det gennem de opvartende, ofte efter længere venten. Dette er ikke heldigt.
– Emma Gad

Skal I have kage til kaffen, kan det fx være konfirmandens yndlingskage. En god og flot kage kan være en udfordring at lave, og der er mange bagerier og restauranter, der kan klare opgaven for jer, så I selv slipper.

I forbindelse med planlægningen af festmenuen kan I også overveje, om I får brug for hjælp til servering af maden. Serveringspersonale kan hjælpe med ind og udbæring af mad og service samt anretningen af maden – og ikke mindst tage sig af den rengøring, der medfølger i køkkenet.

Det kan være en stor hjælp at overlade dette ansvar til nogle andre, så I kan fokusere på konfirmanden, gæsterne og festen. Hvis I ikke selv kender nogen, der kan hjælpe med opgaven, kan I få hjælp af serveringspersonale fra ArrangementGuiden.

6. Konfirmationstøj

I Danmark har vi tradition for at være pænt klædt på til konfirmationen. Traditionelt skulle tøjet være hvidt, fordi farven symboliserer renhed og uskyld. Der er dog ingen regler for, hvad man må og ikke må tage på. Typisk er pigerne klædt i hvid eller cremefarvet kjole, men nogle vælger også buksedragt, jakkesæt eller nederdel.

Drengene kan vælge slips og jakkesæt eller et mere afslappet look med pæne sko, bukser, skjorte og blazer. Her er det vigtigt, at konfirmanden er tro mod sig selv og sine ønsker og føler sig tilpas. Det er også værd at overveje, om det er muligt at vælge tøj og sko, som kan bruges i andre sammenhænge, så man ikke bruger mange penge på noget, der kun bruges en dag.

Genbrug kan også noget her. Det er i dag mere og mere acceptabelt at købe genbrugstøj, så skal der spares på budgettet – eller vil man gerne hjælpe Moder Jord – så tag et kig i nogle af de mange genbrugsbutikker, der findes i dag – eller kig i den blå avis, trendsales, reshopper eller andre steder, hvor der sælges brugt tøj. Der kan være mange penge at spare – og er man heldig, kan man sket ikke se, at tøjet har været brugt.

Se konfirmationstøj gennem historien her

Mange vælger også at blive klippet eller få sat håret i dagens anledning. En klipning kan nemt bookes til et par dage før konfirmationen, hvorimod opsætning af hår og evt. makeup skal gøres på dagen.

Husk derfor at booke i rette tid og sørg for at sætte god tid af til det, inden konfirmanden skal afsted til kirken.

Det kan være smart at købe tøj til blå mandag samtidig med konfirmationstøjet. Her er der tradition for at have nyt pænt tøj på, som symboliserer konfirmandens start i de voksnes rækker. Stilen er typisk mere afslappet end til selve konfirmationsfesten, og det er også vigtigt at tænke praktisk alt efter, hvad konfirmanden og vennerne har planlagt af aktiviteter til blå mandag. Tænk igen på, hvad der kan bruges efter blå mandag, så tøj og sko kan genbruges.

7. Skal jeres fest have et tema ?

Noget I kan gøre for at gøre festen mere unik er at vælge et tema. Temaet kan vælges sammen med jeres teenager.

Det giver jer mulighed for at have det sjovt sammen i den kreative proces, men også for at jeres barn kan sætte sit eget præg på arrangementet.

Temaet kan være alt fra en interesse, hobby eller noget jeres teenager er fan af. F.eks. hvis I har en søn, der dyrker meget håndbold eller en anden sport, så kan alle aspekter af konfirmationsfesten (invitationer, bordkort, dekorationer, mad og drikke, tøj, etc.) tilpasses temaet.

Det kræver en del arbejde at designe jeres eget materiale til konfirmationsfesten. Derfor kan det være praktisk at finde nogle leverandører, der kan hjælpe med sangskjulere, bordkort, borddækning, pynt, blomster eller det grafiske materiale.

Lys, planter og blomster vil altid bidrage til at skabe fest.
– Emma Gad

8. Underholdning

Musik er en fantastisk måde at sætte gang i festen på. Skal der danses, kan I bestille et liveband eller en DJ, som ofte appellerer mere til de unge.

Prøv denne festspilleliste til konfirmationen – klik play og få en forsmag på festmusikken!

Livebands er som regel dyrere end en DJ, da der er flere personer involveret, men begge kan fås i flere prisklasser. DJ’s kan generelt spille i længere tid til en mere overkommelig pris. 

Skal I selv sørge for musikken? Det kan tage lang tid at lave en god fest playliste, men heldigvis kan I finde masser af færdige playlister på fx spotify. Måske har konfirmanden en favorit spilleliste? Sørg dog gerne for, at der er musik for enhver smag, så onkel Ole og tante Gerda også kan komme på dansegulvet 🙂

Udover musik kan man også overveje at booke en komiker eller tryllekunster eller anden underholdning, som kan give gæsterne noget at tale om resten af dagen og i lang tid efter konfirmationen. Dette kan f.eks. være en overraskelse til konfirmanden.

En konfirmationsfest kan være en lang dag – specielt for børn og unge. Det kan derfor være en god idé at planlægge nogle aktiviteter på forhånd til alle de børn og teenagere der skal med. Er der grønne områder i nærheden, kan man altid have det sjovt med noget fodbold, sjippetov eller andre lege. 

Er der mindre børn med, så kan det være en idé at sørge for lidt tegnegrej eller andre ting, som de kan sidde og hygge sig med.

9. Husk også

9.1 Fotograf til konfirmation

En konfirmation er typisk jeres barns første store fest, og er et minde som konfirmanden og gæsterne gerne vil huske længe. Glem derfor ikke at dokumentere det!

Om I vælger selv at tage billeder i kirken (husk at tjekke om I må) og til festen, eller om I får hjælp af jeres gæster eller en professionel fotograf er op til jer.

Vær dog opmærksom på at der kan være stor forskel på billedkvaliteten samt mængden af billeder, hvis moster Anne glemmer at hive sin Iphone op af lommen, eller der ikke lige bliver fokuseret ordentligt. Om det er en professionel eller en af gæsterne, som har ansvaret for at tage billeder, så er det en god idé at lave en liste over de situationer, som I gerne vil være helt sikre på at have billeder af.

Det kan f.eks. være ved og i kirken, når konfirmanden transporteres til festen, gavebordet, maden og vinene, talerne og naturligvis masser billeder af konfirmanden – gerne sammen med de vigtigste personer i konfirmandens liv.

Hvis I planlægger at bruge billederne til fx et billedalbum om konfirmationen, kan det måske betale sig at få hjælp af en professionel – find en fotograf til konfirmationen her.

I kan også oprette en facebook messenger gruppe, eller et personligt hashtag til dagen fx #Antonskonfirmation2023, og på den måde kan gæsterne dele og se hinandens fotos fra dagen. Skriv hashtagget på menukortet, papirdugen og bordkortet osv. så gæsterne husker at bruge det.

9.2 Konfirmationskørsel

En sjov og udbredt tradition er konfirmationskørsel. Der er hos mange en tradition for at blive hentet fra kirken og ankomme til festen i stil. Mange vælger at ankomme til festen i en særlig bil, fx sportvogn, veteranbil eller limousine.

Sjove og billigere alternativer til dette kunne også være; traktor, trillebør, sæbekassebil, ladcykel eller indkøbsvogn. Bor I på landet og har adgang til heste, kan dette også være en mulighed. Kun fantasien sætter grænser. Når konfirmanden ankommer til festen kan gæsterne komme ud og byde konfirmanden velkommen, og festen kan begynde.

Til toppen af siden

10. Sange, taler og quizzer

Traditionen tro vil flere gæster sikkert have forberedt en tale, sang, quiz eller noget helt fjerde. Der vil typisk holdes en velkomsttale (af en forælder), så en fadder og derefter er der frit slag for hvem der vil byde ind med et indslag. Det er oftest forældrene og den nærmeste familie samt konfirmandens fadder/gudmor/gudfar, som forbereder et indslag.

Det anbefales at udvælge en toastmaster (i god tid) som kan holde overblikket og dirigere ift. tidsplanen.

Det er en god ide, hvis toastmasteren præsenterer sig godt i starten for de andre gæster, så det ikke er til at tage fejl af, hvem man skal gå hen til, hvis man har et indslag til aftenen.

Hvis toastmasteren sætter sig godt ind i, hvad indslaget indebærer og kræver rent praktisk, er det nemmere at planlægge variation i løbet af festen.

Festindslagene tager sig bedst ud, hvis de bliver spredt lidt ud i løbet af aftenen og ind mellem de forskellige retter. Det er også en god ide, hvis toastmasteren kan introducere personen bag hvert indslag, da det måske ikke er alle gæster, der kender vedkommende. Her kan I som forældre hjælpe toastmasteren lidt på vej med på forhånd at give informationer om dem, I regner med vil holde indlæg.

Taler kan godt blive lidt kedelige at høre på, derfor kan det være en idé at gøre det kort og godt, eller forsøge at tilføje lidt krydderi i form at sjove eller pinlige anekdoter. Det kan fx være om familien, konfirmandens barndom eller de kommende voksen/teenageår. De fleste har nok prøvet at være til en konfirmation, hvor den sjoveste tale kom fra den pinlige onkel.

At de andre gæster tier stille under bordtaler følger af sig selv. Ikke heller bør man afbryde taleren medmindre et vel turneret tilråb under en animeret stemning kan hjælpe en stammende Demosthenes på gled.
– Emma Gad

Det er også populært at skrive en sang til konfirmanden. Her kan alle være med, store som små, og også dem der har svært ved at tale foran mange mennesker.

Som med en tale kræver det lidt forberedelse. Man bygger ofte sangen ovenpå en kendt melodi og tekst og derfor er det tit kun et par linjer i hvert vers man selv skal finde på.

Gode melodier til sange:
I en kælder sort som kul
De smukke unge mennesker
Bamses fødselsdag
Svantes lykkelige dag (Om lidt er kaffen klar)
Se den lille kattekilling
Det hammer hammer fedt
Ta’ med ud og fisk
Fra Engeland til Skotland

Alternativt kan man lave en quiz om konfirmanden. Det inviterer ofte til latter og konkurrence om hvem, der kender konfirmanden bedst. Prøv fx kahoot.it der gør det rigtig nemt, her kan alle gætte med ved hjælp af en storskærm eller på deres smartphone. Alternativ kan du blot uddele quizzen på print til alle. Husk så noget at skrive med til alle.

Til slut er det også oplagt, at konfirmanden selv holder en takketale – dels til forældrene og sige tak for festen – og dels takke for alle gaverne – hvis de er blevet åbnet på det tidspunkt.

11. Hvordan skal festen huskes ?

Når festen er slut og lyset er slukket vil man gerne huske konfirmationsfesten lang tid fremover.

En af de ting I kan gøre for at huske og gemme på dagens følelser og minder er at få fremkaldt jeres fotos til scrapbogen eller fotoalbummet. I kan også lave et helt nyt konfirmationsalbum gennem tjenester som fx Pixum eller Cewe.

En anden måde er at sende en gæstebog rundt, hvor gæsterne kan skrive en lille personlig hilsen eller gode råd til konfirmanden. Det kan gøres under maden, hvor den går fra gæst til gæst – så er man sikker på, at alle får den i hånden.

Vil man ikke “forstyrre” gæsterne under maden, kan bogen ligge et sted, hvor man ofte ser den i løbet af arrangementet. Et alternativ er at opsætte et stort lærred eller en planche, hvor gæsterne frit kan tegne og skrive hilsener til konfirmanden. Eller lægge små sedler fx formet som hjerter, som bagefter kan hænges på nogle grene eller lign.

Husk også at sende takkekort eller takkebesked ud efter konfirmationsfesten, hvor konfirmanden takker gæsterne for festen og gaverne. I kan spare tid ved at få disse lavet samtidig med konfirmationsinvitationer og andet grafisk materiale. Send gerne takkekortene ud indenfor 1-2 uger efter konfirmationen – og meget gerne med billeder på af konfirmanden.

(…) pas da at sende hilsenen lige i det rette øjeblik. Jo hurtigere det sker, jo kortere behøver den at være.

– Emma Gad

Et godt tip er også at lave en scrapbog – ikke kun med fotos men også med sange, taler, et bordkort, bordplan, invitationen, ønskelisten, takketale og takkekort, menuen og vinene samt andet, der kunne være sjovt at gemme. Notér også hvem I har brugt af leverandører – og om de var gode eller ej. Det giver ikke kun et flot og helstøbt minde, man kan kigge tilbage på men også en opskrift, inspiration og guide til den næste konfirmation, eller anden større fest I kommer til at holde i fremtiden.

Du kan også læse vores blogindlæg Den store guide til barnedåb.

12. Blå Mandag

Blå Mandag henviser til mandagen efter konfirmationen, hvor der er tradition for at konfirmanderne har fri fra skole og sammen tager ud og fejrer dagen. Det aftales typisk mellem konfirmanderne eller forældrene.

Nogle tager på shoppingtur med nyfundne konfirmationspenge, andre tager ud for at se seværdigheder eller går i forlystelsesparker. Vær dog opmærksom på jeres og vennernes ejendele og omgivelser, da det er kendt at konfirmander kan have mange penge på lommen.

13. Sådan kan konfirmationen forløbe

  • Dåb (hvis man ikke er døbt som spæd)
  • Konfirmationsforberedelse
  • Kirkelig konfirmation
  • Tillykke til fælles konfirmander – husk at købe roser til holdet/de nærmeste venner.
  • Konfirmationskørsel til festen
  • Konfirmanden bliver budt velkommen af gæsterne
  • Konfirmationsfest
    • Velkomstdrinks (nogle åbner konfirmationsgaverne her)
    • Velkomsttale
    • Forret
    • Taler/indslag
    • Hovedret
    • Taler/indslag
    • Dessert
    • Taler/indslag
    • Konfirmandens takketale
    • Velbekomme tale
    • Kaffe / te og evt. kage
    • Konfirmationsgaverne åbnes under kaffen
    • Evt. fest med dans og musik
    • Evt. skrub af mad
    • Farvel og tak

Til toppen af siden

Vi anbefaler, at du kigger på vores huskeliste på ArrangementGuiden, hvor du kan få hjælp til at holde styr på alle de detaljer, der skal til for at få en vellykket konfirmation.

Kun een hovedregel for alt menneskeligt samkvem bliver aldrig forældet. Det er den at handle mod sine medmennesker ud fra et godt hjerte.
– Emma Gad

Kommentarer

  • Ingen kommentarer endnu.
  • Tilføj en kommentar