3 tips til det gode studentergilde

Sommer i Danmark byder på mange skønne ting. Hvert år er der specielt en gruppe af samfundet, der har meget at fejre! I slutningen af juni er de danske gader og veje fyldt af glade studenter, der fejrer et vigtigt afsluttet kapitel – de har endelig afsluttet gymnasiet og fået den længe ventede hue på hovedet. Ligegyldigt om der står 00 eller 12 i huen, er der meget at fejre!

Med studenterhuen følger typisk et studentergilde, hvor den nyudklækkede student kan fejre sin sejr med venner og familie.  Så, hvad skal DU være opmærksom på til det perfekte studentergilde?

Skrevet af Patricia Bager fra ArrangementGuiden

Hvor skal festen afholdes?

Når der skal holdes studentergilde, er det vigtigt at tage den rigtige beslutning om, hvor og hvordan festen skal holdes. 

Med den beslutning er der nogle ting, I skal overveje:

Studentergilde i haven

1. Hvor mange gæster bliver I?

Er der plads til alle i stuen eller er det nødvendigt at leje et lokale? 

Er det kun familien der kommer, eller skal der også være plads til vennerne?
Hvor meget oprydning er I selv villige til at stå med efterfølgende? 

De spørgsmål giver allerede et indblik i jeres behov. Husk, hvad end I ender med at beslutte jer for et telt og havefest eller leje lokaler, er det en god idé at booke det i god tid. Både for at sikre at de er tilgængelige, men også for at få det til en god pris. 

Hvis det ender med en havefest, sørg for at alle gæster kan sidde i tørvejr.

2. Hvem skal stå for maden?

Måske laver mormor de bedste tarteletter og farmor den bedste chokoladekage? 
Er der madallergier og andet der skal tages stilling til? 
Hvor lang bliver festen, og hvor mange måltider skal gæsterne have i løbet af dagen?

Nogle vælger selv at stå for maden, andre laver et pot luck, hvor alle tager noget med til buffeten. Ender det med et telt i haven eller det lokale forsamlingshus, er der mange muliheder for catering, så studenten og gæsterne har mulighed for at nyde dagen. Og endelig, mange festlokaler og lignende steder sælger selskabspakker med både betjening og catering, så alt I skal gøre er at møde op og nyde dagen.

Når det kommer til maden, er det også vigtigt at overveje evt. serverings- og oprydningspersonale. Kender I ikke selv nogen, har vi her på hjemmesiden mange muligheder for dygtigt køkken- og serveringspersonale.

Buffet med mad og tapas

3. Dekorationer

Hvad er studentens ønsker? 

Skal I have et tema eller følger i traditionen med studenterhuer og et farvetema, der matcher? 

Mange unge er i dag på diverse sociale medier og bliver inspireret af ikke bare deres venner, men også af andre danske og internationale profiler. Så når det kommer til festens tema og dekorationer, er det vigtigt at lytte til studenten og deres ønsker. Nogle er “ligeglade” og andre vil gerne gå all out med det helt store tema gilde. Her på siden har vi heldigvis rigtigt mange samarbejdspartnere, der kan hjælpe jer med netop dette. Om det er sjove backdrops, blomsterdekorationer eller selfie stationer, der er altid noget sjovt og anderledes, vores samarbejdspartnere kan hjælpe jer med.

Tillykke til alle de nye studenter

Til sidst, studenter er lig med musik og larm… Holder I festen derhjemme, så kan vi anbefale, at I i god tid underretter alle naboerne. Det hjælper på nabo freden, at de har mulighed for at være ude af huset, hvis de ikke ønsker at høre på høj musik hele dagen og natten. Alternativt kan de inviteres med til festen – det er svært at klage over larmen, når man er en del af det. 
Her hos ArrangementGuiden går vi meget op i, at jeres fest bliver lige, som I ønsker det, og vi ved at vores samarbejdspartnere kan hjælpe med at opfylde alle jeres ønsker.

Stort tillykke til alle studenterne, vi håber, at I nyder jeres huer!

Kommentarer

  • Ingen kommentarer endnu.
  • Tilføj en kommentar