4 råd til den kommende Student

TILLYKKE! Du kan se enden af tunnelen, og snart er det din tur til at få den længe ventede studenterhue på!

Har du styr på alle de små ting, der hører med til at blive student? Alle de små og store udgifter, der hører til at blive student, kan overraske nogen. Vi har her samlet et overblik over nogle af de ting, du skal være opmærksom på.

Skrevet af Patricia Bager fra ArrangementGuiden

1. Huen

Ja, selvfølgelig har du ikke glemt huen, men kender du til processen? 

Mange gymnasier bestiller deres huer samtidig. Det betyder, at firmaet kommer ud på skolen og måler samtlige elevers hoveder på én gang for at sikre at huen (hatten) passer. Dette sker typisk i starten af skoleåret i 3.G og hue bestilles samme dag. Ifølge C.L Seifert skal huen faktisk betales aller senest 2 uger efter bestilling og deres huer kan koste alt mellem 399 kr. og 1599 kr., priserne kan dog variere alt efter hvilket design du vælger. Man kan også selv vælge flere ting på huen – og købe pakker med champagneglas, kuglepen mv. Her kan du komme op mellem 2000-3000 kroner.

Studenterhue

2. Studentervognen

Noget af det fedeste ved at blive student er selvfølgelig festen på studentervognen med dine klassekammerater, men ligesom alt andet koster en studentervogn penge.
Ifølge en hurtig søgning på BookStudenterkørsel.dk kan en studentervogn i 2025 koste alt mellem 940 kr. pr. person – 2.320 kr. pr. person. Måske det er en god idé at være ude i god tid for at holde budgettet nede. Nogle klasser bestiller deres studentervogn allerede i 1.G.

3. Studentergildet med familien

Studentertiden handler ikke bare om at fejre med dine venner og klassekammerater, men også familien. Vi har samlet et overblik over “Det Gode Studentergilde” med familien her.

4. Dine venner skal selvfølgelig med til dit studentergilde

Der skal naturligvis festes igennem, når huen er kommet på. Og mange vælger at holde en studenterfest for sine venner og klassekammerater. Derfor kan det være noget af et puslespil at finde en dag, hvor der ikke er andre, som holder fest.

Studenter med studenterhatte i haven

Vi foreslår, at I i vennegruppen i løbet af foråret sætter jer ned og koordinerer sammen, hvornår I hver især fejrer gilde, så de ikke allesammen lander oven i hinanden.

At holde et stort gilde er ikke gratis…. så det kan også være en god idé i god tid at tale med dine forældre om, hvad du gerne vil – og høre, hvad de har tænkt sig at støtte dig med i relation til studenterfesten for vennerne. Og om de overhovedet er klar til at lægge hus til 😉

Kommentarer

  • Ingen kommentarer endnu.
  • Tilføj en kommentar